Er zijn vele soorten zonnepanelen, laat u daarom goed voorlichten over de verschillende mogelijkheden. Muizelaar Techniek informeert u graag over de verschillende panelen en alles met betrekking tot de daarbij horende installatie. Zo zijn er verschillende rendementen, aansluitmogelijkheden, kleuren en prijzen. Hieronder vindt u informatie over de meest voorkomende panelen.

Solar-ClaritySolarclarity introduceert met trots haar eigen huismerk zonnepanelen: de Solarclarity “Denim” (poly) en de Solarclarity “Velvet” (mono) lijn. Twee productlijnen welke met de uiterste zorgvuldigheid zijn ontworpen volgens de hoogste kwaliteitseisen.  De Solarclarity “Denim” en “Velvet”  zonnepanelen zijn 100% EU Proof. Ze voldoen volledig aan de EU importrichtlijnen en zijn daarmee vrij van importheffing én vrij van risico’s op naheffing.

Met de Denim productlijn biedt Solarclarity hoge kwaliteit zonnepanelen, tegen een lage prijs

Belangrijke voordelen van de Solarclarity Denim-lijn:

 • Voor de 10 jaar productgarantie en 25 jaar lineaire vermogensgarantie kunt u gewoon bij Solarclarity in Nederland terecht
 • De toegepaste zonnecellen binnen de Denim-lijn kenmerken zich onder andere door een hoge fill factor voor efficiëntie en rendement. Hoe hoger de fill factor hoe minder opbrengst er in de cel verloren gaat en hoe eenvoudiger een omvormer het optimale omvormingspunt (MPPT) kan vinden.
 • De Denim zonnepanelen hebben een dubbelwandig aluminium frame wat de panelen extra stevigheid geeft. Hierdoor zijn de panelen prima bestand tegen zowel hoge windbelasting als zware sneeuwlast.
 • De Denim zonnepanelen worden tijdens het productieproces meerdere malen getest op de aanwezigheid van microscopische breuken in de cellen door een elektroluminescentie test (EL test). Een solide verpakking en professioneel logistiek proces garanderen vervolgens 100% werkende cellen bij aflevering bij de klant.
 • De Junction Box van de Denim panelen – een van de meest gevoelige onderdelen van een zonnepaneel – heeft de hoogst haalbare beschermingsklasse IP68.

SC1

Type: SC A | P240-250-260WW
Kristallijn: Poly
Vermogen: 250 Wp
Tolerantie: 0 / +3%
Afmetingen: 1640 x 996 x 40 mm
Gewicht: 18.7 kg
Product garantie: 10 jaar
Vermogensgarantie: 25 jaar lineair

Technische gegevens

SC2

Type: SC A | P240-250-260BB
Kristallijn: Poly
Vermogen: 250 Wp
Tolerantie: 0 / +3%
Afmetingen: 1640 x 996 x 40 mm
Gewicht: 18.7 kg
Product garantie: 10 jaar
Vermogensgarantie: 25 jaar lineair

Technische gegevens

SC3

Type: SC E | P240-250-260WW
Kristallijn: Poly
Vermogen: 250 Wp
Tolerantie: 0 / +3%
Afmetingen: 1640 x 996 x 40 mm
Gewicht: 18.7 kg
Product garantie: 10 jaar
Vermogensgarantie: 25 jaar lineair

Technische gegevens

SC4

Type: SC E | P240-250-260BB
Kristallijn: Poly
Vermogen: 250 Wp
Tolerantie: 0 / +3%
Afmetingen: 1640 x 996 x 40 mm
Gewicht: 18.7 kg
Product garantie: 10 jaar
Vermogensgarantie: 25 jaar lineair

Technische gegevens

LG-Electroniscs

Het bekende elektronicamerk LG introduceerde na 20 jaar research in 2008 haar eigen zonnepanelenlijn

LG hanteert de hoogste kwaliteitsnormen voor al haar producten en zeker ook voor haar zonnepanelen. Door de strikte kwaliteitsnormen die het zichzelf oplegt en de het wereldwijde ondersteuningsnetwerk is een lange levensduur en hoge elektriciteitsproductie gegarandeerd.

Naast de kwaliteit is LG ook bekend om de vormgeving van haar producten. De afwerking van deze panelen is dan ook zeer hoogwaardig en het zwarte geanodiseerde frame zorgt dat deze panelen minder afsteken op pannendaken. LG hanteert een strikte distributiepolicy waarbij zeer selectief distributeurs worden aangesteld.

Wij zijn dan ook zeer trots dat wij dit kwaliteitsmerk kunnen aanbieden

LG1

Type: LG270S1K – B3
Kristallijn: Mono
Vermogen: 270 Wp
Tolerantie: 0~+3%
Afmetingen: 1640 x 1000 x 35 mm
Gewicht: 16.8 ± 0.5 kg
Product garantie: 10 jaar
Vermogen garantie: 25 jaar linear garantie

Technische gegevens

LG2

Type: LG 300 N1C-B3
Kristallijn: Mono
Tolerantie: 0~+3%
Afmetingen: 1640 x 1000 x 35 (mm)
Gewicht: 16.8 ± 0.5 kg
Product garantie: 10 jaar
Vermogen garantie: 25 jaar lineair

Technische gegevens

Trina-SolarTrina Solar is de tweede grootste fabrikant van zonnepanelen ter wereld en absoluut een van de marktleiders in Europa. Deze Chinese reus heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van maar liefst 2.4 GW.

Het bedrijf is opgericht in 1997 en is sinds 2006 beursgenoteerd in New York. Het is daarmee een van de oudste zonnepanelen fabrikanten én het is ook financieel de meest gezonde. In een rapport van Barclays Bank werd Trina Solar dan ook aangewezen als de meest waarschijnlijke partij om bij de consolidatieslag in de solar markt als winnaar uit de bus te komen.

Trina Solar heeft het grootste deel van de productieketen in eigen hand, van Ingot, wafer, cel tot en met zonnepaneel. Ze heeft dus daarmee ook het hele kwaliteitstraject onder eigen controle en de producten worden in alle stadia rigoureus getest. Het eindproduct heeft naast de gebruikelijke TUV en MCS certificaten ook test-certificaten voor ammonia, zoutspray, PID en sandblast.

Trina Solar is het paneel van keuze voor veel grote spelers in de Europese markt omdat het naast de zekerheid van een sterk bedrijf ook hoge opbrengsten genereert. Door de hoge eisen aan alle componenten maar ook een sublieme temperatuurscoëfficiënt en fill factor levert het hoge prestaties. Ook in de simulatiesoftware van onder andere PVSyst is dit duidelijk zichtbaar.

Tenslotte is Trina Solar ook een van de meest maatschappelijk verantwoorde ondernemingen in onze sector. Zo werd ze in 2013 bovenaan geplaatst op de Silicon Valley Toxics Coalation Scorecard (SVTC 2013) als schoonste en meest verantwoorde producent. Boven bijvoorbeeld Solarworld, REC en ver boven onder andere Canadian Solar en JA Solar.

Naast de Poly en Mono All Black voeren wij ook de Trinasmart mono panelen, waarbij in de junction box een Tigo optimizer is geïntegreerd.

TRINA1

Type: HTSM – 260P C05A
Kristallijn: Poly
Vermogen: 260 Wp
Tolerantie: 0 / +3%
Afmetingen: 1650 x 992 x 35 mm
Gewicht: 18.6 kg
Product garantie: 10 jaar
Vermogensgarantie: 25 jaar lineair

Technische gegevens

TRINA2

Type TSM-260D C05A.05-35mm mono 260 All  Black
Kristallijn: Poly – all black
Vermogen: 260 Wp
Tolerantie: 0 / +3%
Afmetingen: 1650 x 992 x 35 mm
Gewicht: 18.6 kg
Product garantie: 10 jaar
Vermogensgarantie: 25 jaar lineair

Technische gegevens

Solar-FrontierSolar Frontier is de grootste fabrikant van CIS (koper-indium-selenide) panelen ter wereld en is onderdeel van Shell. De fabriek van Solar Frontier staat in het zuiden van Japan.

De sterke moedermaatschappij, de indrukwekkende R&D en de herverzekerde garantie maken dat dit een zeer solide product is van een zeer solide bedrijf.

CIS behoort tot de “familie” van dunne film producten. Het is echter een wezenlijk ander product dan amorf-Silicium (a-Si) of Cadmium-Telluride (CdTe).De panelen hebben een voor dunne film panelen zeer hoge module efficiëntie van 12,6%. Het belangrijkste is echter dat ze met een lager aantal Wattpiek / m2 toch een hogere kWh productie per m2 weten te generen dan kristallijne panelen.

Solar Frontier panelen leveren dan ook consequent verbluffend hoge productie resultaten. Door deze hoge kWh productie kan Solar Frontier ondanks zijn wat hogere aanschafkosten in veel situaties een lagere kiloWattuur prijs genereren. Waardoor niet alleen het kWh rendement maar ook het financieel rendement hoger ligt.Bovendien zijn de panelen mooi, waardoor ze zich beter lenen voor een esthetische toepassing in de architectuur. In het bijzonder omdat ze in tegenstelling tot andere dunne film technologieën  geheel cadmium- en loodvrij zijn.

NU STANDAARD ALLE SOLAR FRONTIER PANELEN MET 10 JAAR GARANTIE!

Solar-Frontier

Type: SF-150S / SF-165 / SF170-S
Kristallijn: Dunne film (CIS)
Vermogen: 150 – 165 – 170 WP
Tolerantie: 0 / +5%
Afmetingen: 1.257 x 977 x 35 mm
Gewicht: 20 kg (44,1 lbs)
Product garantie: Nu standaard 10 jaar
Vermogensgarantie: 10 jr (90%); 25jr (80%)

Technische gegevens

Renesola,pngRenesola is een van de grootste Chinese producenten van solar producten. Het bedrijf beheerst het volledige productieproces van polysilicon, naar wafer, naar zonnepaneel. Het bedrijf is gestart in 2005 en is sinds 2008 genoteerd aan de New York stock exchange. In wafers (halffabrikaat zonnecel) is Renesola de 3de grootste producent ter wereld en heeft het een mondiaal marktaandeel van 5%. Dit betekent concreet dat in 1 van de 20 panelen die wereldwijd verkocht worden, Renesola wafers zijn verwerkt. (Ter vergelijking: Yingli staat op de 5de plaats met 4% marktaandeel).

Door de superieure performance van Renesola vergelijkbaar aan ET Solar en de identieke afmetingen met ET Solar, zien wij Renesola en ET Solar als gelijkwaardige en uitwisselbare panelen. Renesola is net als ET Solar blijvend opgenomen in ons assortiment en wij hebben ons gecommitteerd aan een technische en commerciële ondersteuning van beide merken.

Belangrijke voordelen Renesola:

 • De garantie van de Renesola panelen is volledig gedekt door de PowerGuard verzekering van de Amerikaanse verzekeraar Chubb.
 • Renesola opent momenteel een productie faciliteit in Polen. Enerzijds om optimaal te kunnen genieten van de ontwikkelende markten in Oost-Europa en Rusland. Anderzijds biedt dit een optimale bescherming tegen eventuele toekomstige anti-dumping heffingen.
 • De VIRTUS II cellen en panelen van Renesola leveren superieure productie-resultaten, zowel in simulator PVSol als in de praktijktesten van Photon.

Renesola biedt 10 jaar productie garantie met Powerguard verzekering. Het heeft een portfolio van poli, Virtus II, mono en all black panelen.  Renesola is lid van PVCycle.

Renesola heeft naast China ook kantoren en productiefaciliteiten in Duitsland, Polen en Singapore.

renesola

Type: JC250M/24-Bd – Virtus II module
Cell technologie Virtus II – poly kristallijn
Vermogen: 250 Wp
Tolerantie: 0 tot +5W
Afmetingen: 1640 x 992 x 40 mm
Gewicht: 19 Kg
Product garantie: 10 jaar
Vermogen garantie: 25 jaar lineair

Technische gegevens

Neo-Solar-Power

DelSolar is het panelen merk van de grootste en meest gerenommeerde Taiwanese cel- en panelenfabrikant: Neo Solar Power Corporation (NSP).

Neo Solar Power is in 2005 opgericht in Taiwan en fuseerde in 2013 met Delsolar (van Delta Electronics, ook fabrikant van omvormers). Het werd daarmee met afstand de grootste cel en panelen fabrikant van Taiwan. Neo Solar Power is momenteel ‘s werelds grootste “dedicated merchant solar cell producer” met een cel productie capaciteit van 1.9 Gigawatt en 240 MW aan zonnepanelen. De Neo Solar Power cellen komen dus uiteraard niet alleen in de Delsolar panelen voor, maar ook in de panelen van ET Solar, Kyocera, Sharp, Heckert Solar en vele anderen.

DelSolar panelen is volledig gecertificeerd. Zo beschikt het naast TUV en MCS (UK) ook over PID, Salt Mist Corrossion, Ammonia Resistance certificaten etc. Het voldoet hierdoor ook aan alle eisen die internationaal door o.a. financiers gesteld worden aan panelen voor het gebruik in gefinancierde projecten, leaseconcepten, etc. Delsolar is zoals dat heet “100% bankable”.

Delsolar is bovendien een 100% Taiwanees product. Daardoor heeft het geen last van de nieuwe EU richtlijnen in verband met de importheffing / minimumprijs voor Chinese panelen. Er is dus geen risico op naheffingen, boetes of het vervallen van garanties.

Met Delsolar hebben wij weer een nieuwe stabiele factor toegevoegd aan ons panelen assortiment.

NSP1

Type: D6P 250 – 255 B3A-WS
Kristallijn: Poly
Vermogen: 250 Wp – 255 Wp
Tolerantie: 0 ~ +4,99%
Afmetingen: 1650 x 990 x 42 mm
Gewicht: 18.3 kg
Product garantie: 10 jaar
Vermogen garantie: 25 jaar lineair garantie

Technische gegevens

NSP2

Type: D6 P250 – 255 B3A-BS
Kristallijn: Poly Black
Vermogen: 250 Wp – 255 Wp
Tolerantie: 0 ~ +4,99%
Afmetingen: 1650 x 990 x 42 mm
Gewicht: 18.3 kg
Product garantie: 10 jaar
Vermogen garantie: 25 jaar lineair garantie

Technische gegevens

ET-Solar

ET-Solar is een grote gerenommeerde wereldwijd actieve in PV gespecialiseerde fabrikant. Het hoofdkantoor van ET Solar bevindt zich in het historische Nanjing in China. De productiefaciliteiten met een capaciteit van 1 GW per jaar bevinden zich in het nabije Taizou. Daarnaast heeft ET-Solar kantoren in München, Milaan, Lyon en San Francisco. ET-Solar onderscheidt zich door een uitmuntende service en leverbetrouwbaarheid. Twee belangrijke eigenschappen die in de PV branche niet altijd even vanzelfsprekend zijn. Door deze betrouwbaarheid zijn wij ET-Solar door de jaren heen als ons huismerk gaan beschouwen.

Sinds 2012 is ET Solar door Bloomberg New Energy Finance erkend als een “global top 10 PV manufacturer”.

Sinds 2011 zijn ET-Solar panelen betrokken in de testen van het internationale vakblad PHOTON Magazine. Deze test beoordeelt de kWh productie van de panelen van maand tot maand. Vele bekende en minder bekende merken doen in deze vergelijkende test mee. ET-Solar behoort steevast tot de top 5 meest kWh producerende panelen. In 2012 had ET Solar 2 typen panelen in de Photon veldtest. De ET-P660240 (polykristallijn) kwam in 2012 als 6e beste paneel uit de bus, met een performance indicator van 92,8% op de Photon ranglijst. Daarnaast wordt sinds december 2012 ook de monokristallijne ET M66250WW getest.

ET1

Celtechnologie Mono
Framekleur Zwart
Type connector MC4/H4 Compatible
Afmeting (mm) 1640 x 992 x 40
Module efficiëntie (%) 15.7
Pallets per container 28
Productgarantie (jaar) 10
Stuks per pallet 26
Vermogensgarantie 99% jaar 1 t/m 84,1% jaar 25
Vermogen (Wp) 255
Vermogenstolerantie (W) -0,333333333

Technische gegevens

ET2

Celtechnologie Poly
Framekleur Aluminium
Type connector MC4/H4 Compatible
Afmeting (mm) 1640 x 992 x 40
Module efficiëntie (%) 15.7
Pallets per container 28
Productgarantie (jaar) 10
Stuks per pallet 26
Vermogensgarantie 97% jaar 1 t/m 82,4% jaar 25
Vermogen (Wp) 255
Vermogenstolerantie (W) -7,35/7,35

Technische gegevens

TSMC-Solar

TSMC Solar is een Taiwanese producent van hoogwaardige CIGS dunne film zonnepanelen, en is onderdeel van ‘s werelds eerste en grootste halfgeleider gieterij  ‘TSMC’

TSMC Solar produceert high-efficiency CIGS dunne-film modules met de superieure performance die we inmiddels van CIS gewend zijn. Het TSMC paneel is langwerpig van vorm en heeft een optimale esthetiek doordat het geen zichtbare lijnen heeft aan de voorzijde.  Daarnaast zijn de TSMC panelen zeer uitgebreid gecertificeerd en hebben ze een voor dunne film panelen zeer hoge module efficiëntie. Het 155Wp paneel heeft een module efficientie van 14.3% wat overeenkomt met een Solar Frontier 170 Wp paneel. Het belangrijkste is echter dat ze met een lager aantal Wattpiek / m2 toch een hogere kWh productie per m2 weten te generen dan kristallijne panelen.

TSMC kenmerken:

 • Geavanceerde eigen CIGS dunne-film technologie
 • TSMC panelen hebben een positieve tolerantie tot een maximum van +5W.
 • Tot 3% meer vermogen ten gevolge van het ‘light soaking effect’
 • De lage temperatuur coefficient resulteert in energieopbrengst voordelen
 • De panelen zijn IEC, MCS en UL gecertificeerd
 • De ISO 9001, ISO 140001 & OHSAS 180001 certificaten tonen aan dat TSMC veel waarde hecht aan het milieu en een professionele bedrijfsvoering heeft met veel aandacht voor veiligheid & welzijn.
 • TSMC solar panelen zijn zeer uitgebreid getest. Zo zijn ze onderworpen aan o.a. de volgende testen:
  – Potential Induced Degradation (PID) test ter uitsluiting van het PID effect
  – Zout nevel- corrosie test (IEC 61701)
  – Blowing sand test (DIN EN 600688-2-68)

tsmc

Type: TS – 155 C1
Kristallijn: Dunne film (CIS)
Vermogen: 155 WP
Tolerantie: +/- 5%
Afmetingen: 1656 x 656 x 35 mm
Gewicht: 17,5 kg
Product garantie: 10 jaar productgarantie
Vermogensgarantie: 10 jr (90%); 25jr (80%)

Technische gegevens